La festa de La Comunitària

UABràdio va aprofitar l'ocasió per iniciar la nova temporada 2022-2023 amb un especial en directe


07/10/2022 16:59 · Per Santi Cayetano

L'equip d'UABmèdia entrevistant Raúl Izquierdo, del CRUAB


El dimecres dia 5 d’octubre va tenir lloc la festa de La Comunitària al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona. L’equip d’UABràdio va aprofitar l’ocasió per començar la nova temporada amb un especial en directe. Durant el transcurs de l'emissió, es van realitzar entrevistes als col·lectius que van participar a la fira. Entre la gent que va passar pel micròfon, hi havia els representants de la colla castellera Ganàpies, de l’UMUAB, del Servei d’Ocupabilitat de la UAB i del Col·lectiu de Rol UAB, entre d’altres. A més a més, alguns dels participants dels programes que s’emeten des d’UABràdio, com ara el locutor de Derechos A Boca, Christian Báez o el conductor del programa Teléfono escacharrao, Pablo Lozano, van tenir l’oportunitat d'explicar en què consisteixen els seus projectes.

L’enxaneta del col·lectiu Ganàpies arribant al cim del castell

La festa va començar a les dotze del migdia amb el pregó pronunciat pel rector de la universitat, Francisco Javier Lafuente. Tot seguit, els Ganàpies van alçar un castell a la plaça de l'Hemeroteca, on instants després la banda itinerant de xaranga Entrompats va iniciar el seu recorregut. Al llarg del migdia, els assistents a la fira van poder gaudir de les mostres que s’oferien a les carpes, com tatuatges d’alquena i un tast a l’Hortet de l’Autònoma.  

Detall dels productes que oferien a la carpa de l’Hortet de l’AutònomaJoves practicant softcombat a la Plaça CívicaUna noia del col·lectiu UMUAB realitzant un tatuatge d'alquena

Tanmateix, la festa no va estar exempta de conflictes. Un grup d’estudiants va protestar davant la carpa de S’ha Acabat així que s’hi van instal·lar. Arran d’això, els mossos d’esquadra van haver d’intervenir i fer un cordó per contenir els manifestants que, entre crits “d’UAB antifeixista”, van assetjar el col·lectiu llençant-los objectes. El grup S’ha Acabat va aixecar els seus cartells propagandístics com a resposta als actes dels manifestants.   

Malgrat les tensions, l’esdeveniment va acabar sense cap mena de confrontació física i no hi va haver càrregues policials. No obstant això, la carpa de S’ha Acabat va ser buidada abans de l’hora prevista per qüestions de seguretat, tot i que el cordó policial encara va trigar una estona a desfer-se. 

Un dels manifestants ensenya l’Estelada a mode de protestaAlberto Tarradas, diputat de Vox al Parlament de Catalunya, va visitar el lloc de l'incident

Cartell propagandístic del grup S’ha AcabatUn dels manifestants davant del cordó policial

Enllaç a l'especial de La Comunitària. 


UABmèdiaInici newspaper-variantActualitat radioRàdio play-circlePlay cursor-default-click Especials Més...més...