El Vallès Occidental acull la primera edició del BoFestival amb la participació de la UAB

La primera edició del BoFestival es farà a partir de demà fins dissabte dia 22 d’octubre. El festival, com bé defineixen els seus creadors a la seva pàgina web, és una experiència cultural d’arts vives en indrets singulars del Vallès Occidental amb l’o...


19/10/2022 10:54 · Per Producció Periodística MultiplataformaLa primera edició del BoFestival es farà a partir de demà fins dissabte dia 22 d’octubre. El festival, com bé defineixen els seus creadors a la seva pàgina web, és una experiència cultural d’arts vives en indrets singulars del Vallès Occidental amb l’objectiu de descobrir propostes artístiques i contemporànies. Els creadors volen que el festival pugui servir com a punt de trobada per a professionals i artistes mitjançant espais d’intercanvi, entesa i acompanyament. En l’edició d’enguany, s’ha marcat com a eix principal l’experimentació i el diàleg sobre natura i etologia.

La iniciativa ha estat creada per l’artista Marc Olivé i la productora Elclimamola. Al llarg de la seva trajectòria professional, Olivé ha format part de projectes europeus com Aerowaves, CircusNext, ha estat membre de l’equp de direcció d’EDN (European Dancehouse Network), és membre de La Red Nacional de Teatros y Auditorios i de circ i col·labora amb Fira Mediterrània de Manresa.

La Universitat Autònoma de Barcelona ha volgut participar acollint una de les principals activitats del festival: la passejada artística. La passejada artística, que recorrerà diferents indrets de la UAB, es farà el dissabte 22 d’octubre a dos quarts d’onze del matí i tindrà com a punt de partida la rotonda que hi ha al davant de la sortida dels Ferrocarrils Catalans de la Generalitat (FCG) i acabarà al Campus de la Vila-Puig de la UAB. Hi haurà l’actuació de la Laia Santanach, Sibyla Riegele&Santi Careta, Moon Ribas&Quim Girón i Adrián Vega&Marina Pravkina. 

La UAB també serà l’eix de partida en l’acte del dia anterior, el 21 d’octubre. El taller de pensament, com han anunciat els organitzadors, serà dinamitzat per un equip format per Jèssica Jaques Pi, Vivian Friedrich, Veronica Capozzoli, Núria Guiu i Daniela Callejas. L’acte començarà a dos quarts de dotze del matí davant de la sala de teatre de la Plaça Cívica. L’activitat comptarà amb una Caminada Peripatètica per diferents espais de la UAB i té com a objectiu esdevenir una eina de provocació i un laboratori d’idees.

Cerdanyola del Vallès és una de les poblacions que també acollirà actes del festival. El dijous 20 d’octubre, als Jardins del Museu Ca n’Ortadó, es podrà gaudir de l’espectacle A Vore. A la web del BoFestival hi ha els detalss de tots els actes.

 

Anna Vona 

 


UABmèdiaInici newspaper-variantActualitat radioRàdio play-circlePlay cursor-default-click Especials Més...més...