Alèxia Putellas fa història i guanya la seva segona Pilota d’Or consecutiva

La jugadora de Mollet del Vallès, Alèxia Putellas, va guanyar el passat dilluns 17 d’octubre la seva segona Pilota d’Or, aconseguint ser la primera jugadora de la història en aconseguir-ho. L’any passat, es va convertir en la primera espanyola a guanya...


20/10/2022 11:10 · Per Producció Periodística Multiplataforma

Font: El Periòdico


La jugadora de Mollet del Vallès, Alèxia Putellas, va guanyar el passat dilluns 17 d’octubre la seva segona Pilota d’Or, aconseguint ser la primera jugadora de la història en aconseguir-ho. L’any passat, es va convertir en la primera espanyola a guanyar el premi.

Putellas, va jugar amb l’Espanyol la temporada 2010/11, amb el Levante i, finalment, va arribar al Barça a la temporada 2012/13. Al club blaugrana va començar a jugar en categories inferiors i a poc a poc va anar escalant posicions. L’any 2015 es va viure una fita històrica, ja que l’equip femení del Barcelona es va integrar a l’estructura del club convertint-se en el primer equip de futbol femení professional de la història d’Espanya. Putellas ha viscut grans fites com a jugadora del Barça, arribant a guanyar la Champions. La temporada passada va ser molt important pel Barça i pel futbol femení, ja que es va aconseguir el rècord mundial d’assistència en futbol femení aconseguint 91.553 assistents al partit contra el Real Madrid i de 91.648 al partit contra el Wolfsburg.

La gala anual organitzada per France Football amb l’objectiu de premiar les millors icones del futbol va celebrar el passat dilluns la gala número 66. De totes les seves gales, no va ser fins l’any 2018 que també es va entregar una pilota d’or a la millor jugadora de futbol femení. La primera jugadora que va aconseguir aquest premi va ser Ada Hegerberg, jugadora de l’Olympique de Lyon. 

En el discurs que va fer la jugadora quan va rebre la Pilota d’Or, va fer referència a les seves companyes, la seva família, el seu club i, fins i tot, va dedicar unes paraules a la Federació anglesa per l’organització de l’Eurocopa i pel paper del futbol femení al país. El fet que fes el discurs en castellà, en català i en anglès també ha generat moltes reaccions a les xarxes.

Alèxia Putellas, que encara s’està recuperant de la seva lesió, ja està desitjant tornar al terreny de joc per poder continuar fent el que més li agrada i poder seguir guanyant premis amb les seves companyes i el club.

 

 

Anna Vona


UABmèdiaInici newspaper-variantActualitat radioRàdio play-circlePlay cursor-default-click Especials Més...més...