Nova zona Barbell al SAF de la UAB


La instal·lació exterior del gimnàs oferirà tallers gratuïts en tècnica d'aixecaments amb barra


19/10/2022 11:09 · Per Producció Periodística Multiplataforma

Font pròpia: Usuaris entrenant a la zona Barbell


El servei d’activitat física, que gestiona les instal·lacions esportives del campus de la Universitat Autònoma de Barcelona, va inaugurar una nova zona a l’exterior de les seves infraestructures el passat 3 d’octubre. L’espai d'entrenament a l'aire lliure es troba al camp D, al costat de parc de cal·listènia i les pistes de tenis.

El Barbell ofereix un entrenament complet enfocat en un grup muscular diferent, ja sigui cames, glutis, esquena, pectoral, braços, espatlles o abdominals. Després del sempre imprescindible escalfament, es tracta de 30 minuts d’activitat física amb bona música i variació d’exercicis. Cada usuari pot determinar la intensitat i la quantitat de pes que vol aixecar en funció dels seus objectius, força i qualitats físiques.

La zona de Barbell training serà l’aixecament de les càrregues més pesades (de més de 100 kg). Orientada a entrenaments amb barres, discos, manuelles, compta amb 2 plataformes d'aixecaments de càrrega, 3 gàbies i el material d'entrenament propi del powerlifting i l'halterofília, amb tota la superfície coberta d’herba artificial. Una de les usuàries que ja ha provat la instal·lació agraeix sobretot poder entrenar molt més ampla i sense la por de deixar caure la barra amb molt de pes quan perdi força, ja que el terra està pensat per resistir això. A un altre, però, li preocupa entrenar els mesos d'hivern, pel fet que el sostre no està tancat.

El nou espai del SAF permet la reserva per a ús lliure o per les activitats dirigides. El passat dijous 13 d’octubre, de 13 a 14 h, es va fer el primer taller gratuït. Al curs es podrà aprendre a aixecar altes càrregues de la mà de l’entrenador personal Enric Pons. Els abonats, amb moviments guiats i càrregues adaptades a cada usuari, podran practicar les habilitats de clean, power o snatch, tres tècniques de possibles moviments durant l’aixecament de barra per a aprofitar al màxim tots els beneficis de l'entrenament de la força. 

Les activitats dirigides pels usuaris del gimnàs es faran els dilluns de 9.00 a 9.50 h i dimecres de 16.00 a 16.50 h. Per a participar, és necessari fer la inscripció gratuïta a través de l'aplicació BH Gymloop (descarrega aquí) o a la web, triant el taller en el desplegable d'activitats. 

Rosa Llobet Abizanda, cap de projectes i gestió d'oferta esportiva al Servei d'Activitat Física de la UAB, explica que la iniciativa neix per donar resposta a l'actual saturació de la principal sala de fitness, "hi ha molta gent interessada a fer un treball especialment per força". Fins ara, estava l'espai d'entrenament cardiovascular juntament amb el de força, on no es poden aixecar càrregues molt pesades o es feia malbé el terra. Per créixer, donat que la sala és la que és, es va buscar aquesta àrea alternativa complementària.

L'entrenament amb barres i discos pretén crear unes estructures i adequar l'espai polivalent per un entrenament específic de força en suspensió i amb altes càrregues de més de 100 kg. Aquí també s'han passat les classes de cross training que es feien al poliesportiu.

El SAF, un dels més complets complexos esportius de titularitat pública del Vallès Occidental, compta amb més de trenta-cinc anys d'experiència en el sector esportiu universitari i un equip de més de 50 professionals. També presenta entrenaments personals o classes particulars de tenis o pàdel. A més, faciliten als estudiants poder obtenir crèdits fent activitat física i completar així el seu currículum acadèmic. 

Mireia Fernández Aguilar


UABtvUABplay UABmèdiaUABmèdia UABràdioUABràdio OpcionsOpcions