4 equips catalans passen de ronda a la Copa del Rei

Aquest cap de setmana, previ a l'inici del Mundial, s'ha posat en marxa la Copa del Rei 2022-2023. I ho ha fet amb la participació de 8 dels 9 catalans, ja que el Barça començarà a jugar a partir de setzens de final

15/11/2022 18:15 · Per Miquel Segalés

Font: Nació Digital

La sort pels catalans ha sigut prou diferent. Mentre que els 4 equips d'inferior categoria han caigut eliminats, la resta, de categoria superior, s'han classificat per la següent ronda de la competició.

Comencem parlant del Manresa, que, tot i perdre, va entrar a la història del futbol nacional anotant el gol més ràpid mai vist en una competició, quan només passaven 6,7 segons del partit. Per arrodonir-ho, el gol va ser transformat en pròpia porta pel C.F. Pontevedra. El conjunt gallec, després del cop inicial, va remuntar per acabar imposant-se 1-3. Els gols van ser transformats per Brais Abelenda en dues ocasions i Yelko.

Amb el mateix resultat va caure el Mollerussa davant del Rayo Vallecano. Bebé va obrir el marcador als 23 minuts de joc. Poc abans del descans, els lleidatans van respondre amb un gol de Nicolas Magno. A la segona part, la diferència de categories es va evidenciar i el Rayo va acabar ampliant distàncies amb els gols de Diego Méndez i Sergio Camello.

Més mala sort va tenir un Olot, que prèviament al partit, havia rendit homenatge a l'associació TEA Garrotxa, per la fonamental tasca de suport que duu a terme al voltant de la comarca. Roberto Soldado en dues ocasions, Marc Pubill i Aimar Moratalla en pròpia porta van ser els golejadors del partit amb un 0-4 final que va marcar no només el resultat del partit, sinó també de la primera part, ja que tots havien sigut transformats pel conjunt granota en només 35 minuts.

Tanquem el bloc de derrotes parlant del Lleida Esportiu, que va caure 0-1 contra l'Alabès amb el solitari gol de Taichi Hara a l'inici de la segona part.

Respecte als guanyadors de la jornada, destaquem, en primer lloc, la victòria del Nàstic 0-2 a Las Gaunas contra el Racing Rioja. Lupu i Eric Montes van ser els golejadors dels granes en aquest partit.

Uns minuts abans, vam conèixer el triomf de l'Andorra, que es va imposar 1-3 a Na Capella contra el Manacor. Els ex-arlequinats Marc Fernández i Jacobo, que s'estrenava com a golejador amb els tricolors, i Pau Casadesús, van signar els gols de la victòria pels andorrans. Nico Rubio va fer el gol de l'honor pel Manacor.

Dissabte a la nit, l'Espanyol va superar amb comoditat al Rincón 0-3 en un partit carregat de polèmica que es va jugar a la Rosaleda. Poc abans que Puado fes el 0-1, Dani Gómez va ser expulsat per empènyer lleugerament a l'àrbitre al minut 44 de partit. L'autor del 0-2, Edu Expósito, va veure com un jugador rival, Toni Conejo, era expulsat, per una falta rebuda per l'ex de l'Eibar. Finalment, al minut 83, Joselu va tancar el marcador establint el 0-3 definitiu.

Qui més va patir dels quatre equips que es van classificar per la següent ronda va ser el Girona, que va eliminar a la pròrroga al Quintanar amb un resultat d'1 a 2. Rodrigo Riquelme va obrir el marcador a la primera part, però Megías va establir l'empat des del punt de penal minuts abans que acabés el partit. Stuani, ja al temps extra, va fer un gol que no va passar desapercebut. Però les anècdotes no queden aquí, i és que alguns membres de l'afició rival van gaudir del partit des del pi més alt pròxim al camp.  A l'última jugada del matx, Stuani va tenir l'1-3 des dels 11 metres, però el porter rival va aturar el xut. Posteriorment i com a gest simbòlic, es van abraçar per evidenciar que, tot i la diferència de categories, al futbol, tota rivalitat ha de ser sana.

Dimecres a les 17 de la tarda coneixerem els rivals que tindran Nàstic, Espanyol, Girona i Andorra, entre altres equips, a la propera eliminatòria que es jugarà el 21 de desembre, en un sorteig que es durà a terme a Las Rozas.

UABmèdiaUABmèdia newspaper-variantnotícies radioràdio play-circleplay Més...més...