“Un sorteig extraordinari ple d’històries extraordinàries”

L'honestedat, la inclusió social, l'amistat i compartir són els pilars fonamentals de la campanya de la loteria d'enguany


18/11/2022 16:14 · Per Neus MurciaS’acosten les festes de Nadal i arriba l’esperat anunci de Loteries de Nadal que, aquest any, s’ha fet amb tota mena de luxes, amb tres espots: “Tres Orquídees”, “Vika” i “El Viatge”. 

Segons el president de Loterías y Apuestas del Estado, Jesús Huerta Almendro, la campanya “se centra en els valors com el de compartir, però també l'honestedat, la inclusió social d'aquells que es veuen forçats a deixar els seus països i, amistats entre tota classe de persones”. Aconseguint remarcar així, una vegada més, el concepte “el sorteig que ens uneix” que articula les campanyes anteriors.  

Pel que fa a la creativitat, l’agència ha sigut Contrapunto BBDO, la mateixa que els darrers quatre anys i que compta amb el director creatiu, Carlos Jorge. Per la seva banda comenta que “hem buscat crear històries que atrapin per la seva trama i per una realització cinematogràfica que potenciï la intriga, els paisatges i l'emoció des d’una narrativa visual i sonora interessant”, buscant una connexió emocional amb l’audiència.  

La campanya que, ha estat planificada per Equmedia, compta amb activacions tant en televisió, com premsa, exterior, ràdio i digital i, es podrà veure durant les pròximes cinc setmanes.  

Pel que fa a la producció dels anuncis, ha sigut la productora Primo Content, amb el director, Nico Pérez Viega qui l’ha fet possible. La campanya s'ha gravat en diferents localitats del nord d’Espanya, concretament al Principat d’Astúries —municipi de Salinas, al polígon industrial de Lugones o l’entorn de la ria d’Avilés— i a Galícia —diverses localitats de la província de Lugo—. 

Pel que fa al contingut dels tres espots, són tres històries que transmeten els valors d’amistat, honestedat i compartir. La primera, “Tres Orquídees”, relata la història d’un pescador i el seu gos, on es troben un dècim amb el nom de “Júlia Tres Orquídees” que, justament, ha sigut premiat amb el primer premi. Així doncs, decideix emprendre una aventura per buscar a la propietària i tornar-li.  

La segona història, “Vika”, parla de l’amistat d'una dona migrant que arriba a treballar a una fàbrica. Una companya de feina, s'encarrega d'ajudar a la Vika amb l’idioma i ensenyar-li l’ofici d'on acabarà naixent una amistat. Arran d'això, les protagonistes acabaran compartint un dècim de Loteria.  

La darrera història, “El Viatge”, s’enfoca amb els valors de solidaritat i la necessitat de compartir. Mostra el recorregut que fa un pastor per visitar al seu amic a l’hospital i, donar-li així, el dècim, evitant trencar la tradició de la Loteria que repeteixen any rere any.  

Una campanya que aposta un any més per l’emotivitat per promocionar els seus bitllets.  


UABmèdiaInici newspaper-variantActualitat radioRàdio play-circlePlay cursor-default-click Especials Més...més...