Joel Díaz deixa Zona Franca després que TV3 acomiadés Manel Vidal

Magí Garcia, guionista del programa, ha anunciat que tampoc hi continuarà, i la CCMA estudiarà la continuïtat del programa


30/01/2023 15:24 · Per Asier Chaves

Joel Díaz presentant el 'Zona Franca' | TV3


Joel Díaz, presentador fins avui del ‘Zona Franca’, deixa el programa després que TV3 acomiadés Manel Vidal de forma “injusta i inacceptable tant en el fons com en la forma”, tal com ho anuncia al seu compte de Twitter. Vidal, qui comparteix micròfon amb Díaz a ‘La Sotana’, va ser apartat a conseqüència d’un gag humorístic sobre el PSC en què apareixia una esvàstica. Magí Garcia, guionista del programa, ha anunciat minuts després que també s’hi acomiada.

No obstant això, Díaz també ha volgut agrair tot l’equip del programa, i ha deixat clar que espera que l’espai pugui continuar emetent-se, així que ha demanat a TV3 que “s’esforci per fer-ho possible”.

El director de TV3, Sigfrid Gras, va assegurar divendres que la decisió de prescindir dels serveis de Manel Vidal va ser seva, perquè el gag “no s’adequa als continguts d’una televisió pública” i s’havien “traspassat els límits del llibre d’estil”.

La decisió de deixar el programa ve, a més, en un moment crític pel programa, que veia com la seva tradicional salutació (‘Puta nit i bona Espanya’) també havia de desaparèixer perquè “ja ha fet el seu recorregut”, tal com va anunciar el mateix Gras. Aquesta situació apareix després d’una campanya contra el programa precisament per aquesta expressió a les xarxes socials, que va acabar amb la pèrdua de la marca de cervesa ‘El Águila’ com a patrocinador de l’espai.

La CCMA estudiarà la continuïtat del programa 

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha emès un comunicat on “lamenta i respecta la decisió del presentador” i anuncia que en els pròxims dies no hi haurà emissió del programa, però que estudiarà la continuïtat del programa. Segons la nota de premsa publicada per la CCMA, “TV3 continua compromesa amb els continguts d'humor en aquesta franja nocturna, que volen arribar a nous públics i, especialment, a l'audiència jove.”

 

 


UABmèdiaInici newspaper-variantActualitat radioRàdio play-circlePlay cursor-default-click Especials Més...més...