La revolució tecnològica aterra a Barcelona de la mà de Jump2Digital

L’esdeveniment va connectar professionals i empreses a l’avantguarda del món digital i va posar en relleu la importància del nou talent


22/11/2023 13:29 · Per Valentina Mejía

Imatge: Valentina Mejía


La tercera entrega de l'esdeveniment Jump2Digital, organitzat per Mobile World Capital, va tenir lloc el darrer 17 de novembre a La Fira de Barcelona. Aquesta exposició digital esdevé un epicentre de coneixement, destinat tant a joves professionals que busquen iniciar la seva carrera en l'àmbit digital com a curiosos àvids d'explorar aquest fascinant món. 

Els diversos espais dins del recinte van oferir un festí de coneixement. A l'escenari principal, presentat pels destacats Carlos Santa Engracia i Miguel de Blas, de Topes de Gama, es va donar la benvinguda als assistents, instant-los a submergir-se en les múltiples activitats programades. Destacades personalitats del sector, com Nate Gentile (Youtuber), Cristinini (Streamer), Luzu (Streamer) i altres, van amenitzar l'escenari amb xerrades de gran rellevància. 

Un segon escenari, protagonitzat per representants d'empreses tecnològiques destacades, va acollir Andrew Webb de Softonic, qui va abordar la integració de la intel·ligència artificial en el teixit empresarial. Webb va subratllar la importància d'adaptar-se a un enfocament centrat en la IA i l'aprenentatge automàtic, amb especial èmfasi en la creació de contingut atractiu per a les màquines. Aquest canvi estratègic s'alia amb les projeccions de l'empresa per a l'any 2024, on la màquina s'erigeix en el client principal. 

Xavier Delgado, de NTT, va compartir idees sobre com l'empresa aborda els seus productes digitals. Va destacar l'enfocament en el talent i l'adaptació contínua, destacant el paper de les consultores en la creació de productes. Delgado va detallar el desenvolupament d'una suite, incloent-hi un producte de realitat virtual dissenyat perquè les empreses creïn espais virtuals per a formacions, esdeveniments i el metavers. 

L'esdeveniment també va oferir diverses activitats, des de tallers de programació i disseny web fins a entrevistes ràpides (Speed Dating) per a oportunitats laborals amb empreses de renom com Damm, NTT Data, Softonic, HP, SAP, ZURICH, entre d’altres. Un Hackatón, la competició en què els programadors han de resoldre reptes, va impulsar la feina en equip amb la mentoria d'experts d'empreses com Pepsico, Zurich, CaixaBank o IBM, que també van exercir com a jurats. La missió: descobrir i fitxar el millor talent digital, obrint portes a oportunitats laborals. 

En resum, Jump2Digital es consolida com un esdeveniment dinàmic que no només informa, sinó que també connecta professionals i empreses a l'avantguarda de la revolució digital.UABmèdiaUABmèdia newspaper-variantnotícies radioràdio play-circleplay Més...més...