UABràdio celebra Sant Jordi amb programes especials en directe des de La Comunitària

Els organitzadors han preparat una programació amb més de 40 activitats i espectacles repartits entre la Plaça Cívica, el Centre de Recursos, l’Espai SIS, la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca, l’Edifici Àgora, el Vestíbul de la Sala de Teatre i la...


24/04/2024 13:34 · Per Mar CorominasEls organitzadors han preparat una programació amb més de 40 activitats i espectacles repartits entre la Plaça Cívica, el Centre de Recursos, l’Espai SIS, la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca, l’Edifici Àgora, el Vestíbul de la Sala de Teatre i la Facultat de Ciències i Biociències.   

Un dels punts centrals de la jornada ha estat la Fira d’Entitats, un espai amb desenes de carpes on els col·lectius, associacions, consells d’estudiants i serveis de la UAB han fet difusió de les seves activitats i projectes.

I els mitjans de la Facultat de Ciències de la Comunicació no podien perdre’s aquesta diada. Des de la nostra carpa a la Plaça Cívica, UABràdio ha emès dos programes especials en directe.  

Al matí, l’equip de Nòmada, el nostre programa itinerant, ha fet una edició especial que ha obert amb les entrevistes a la Vicerectora d’alumnat i ocupabilitat, Anabel Galán, i amb l’estudiant de periodisme, Luis Miguel Escribano, que ha estat el pregoner d’aquesta edició de La Comunitària. Escribano ha explicat la seva experiència amb conflictes laborals que van derivar en problemes de salut mental, i la seva tornada a les aules per estudiar una nova carrera, en aquest cas Periodisme. D’altra banda, la vicerectora Galán ha parlat sobre l’organització de la jornada i també sobre el teixit associatiu de la universitat, amb desenes de col·lectius, molts dels quals hi eren presents a la fira.  

                      Rafael Masgrau - Organitzador Caminada Solidària SomVallès

 

El programa també ha rebut com a convidats representants de tres d’aquests col·lectius presents a la fira: Rafael Masgrau, membre del Club d’Esports de Muntanya de Cerdanyola i organitzador de la caminada solidària SomVallès, una activitat en benefici de la Fundació Oncollliga; Luis Alberto, membre del grup Acció per Palestina UAB; i Maria Cruz, estudiant de Biologia Mediambiental i membre del col·lectiu L’Hortet de la UAB. 

Nòmada també ha estrenat una nova secció, en col·laboració amb el Programa de Salut de la Fundació Autònoma Solidària: el consultori El Xiringu. La tècnica en salut de la FAS, Anna Blasco, ha donat resposta a consultes i dubtes que l’alumnat envia a la FAS sobre salut, sexualitat i d’altres. Aquesta secció tornarà a repetir-se periòdicament en el Nòmada, i les tècniques de la FAS seguiran donant resposta als dubtes de l’alumnat.   

Després de la pausa per dinar, ha arribat el torn del magazín cultural L’Etcètera. En el dia dels llibres i les roses, el tema central del programa ha estat la literatura. La primera convidada ha estat la Montse Gutiérrez, bibliotecària de la Biblioteca d’Humanitats, que ha explicat l’oferta de les biblioteques de la universitat, molt més enllà de la bibliografia científica utilitzada per a la docència i la recerca.  

El segon entrevistat ha estat l’Oscar Tercero, col·laborador habitual del programa, però que en aquesta ocasió ha donat el seu testimoni com a escriptor de ficció. En maig arribarà a les llibreries la seva primera obra literària, que presentarà el dia 16 a Sabadell. A més de compartir la seva primera experiència amb el mercat editorial, l'Oscar també ha fet la seva secció, així com la Marta Civil, de la Biblioteca de Comunicació, amb les seves recomanacions de lectura, i l’Anaïs Incocciati, que ens ha explicat cinc plans per viure un bon Sant Jordi...     

                                        

Ambdós programes han estat emesos per la ràdio (100.3 FM / streaming web) i pel canal de Twitch de UABmèdia. Podeu tornar a veure i escoltar aquí els episodis complets del Nómada i de L’Etcètera. UABmèdiaUABmèdia newspaper-variantnotícies radioràdio play-circleplay Més...més...