La Comunitària celebra la seva edició de primavera

Aquest 23 d’abril s’ha celebrat a tota Catalunya la diada de Sant Jordi. Una de es dates més marcades i especials del nostre calendari per la seva singularitat. Els carrers plens de parades, roses amunt i avall, llibres abundants... un homenatge a la l...


25/04/2024 13:35 · Per Marc RiberaAquest 23 d’abril s’ha celebrat a tota Catalunya la diada de Sant Jordi. Una de es dates més marcades i especials del nostre calendari per la seva singularitat. Els carrers plens de parades, roses amunt i avall, llibres abundants... un homenatge a la literatura, la cultura i, no cal dir-ho, l’amor. I aquest any Sant Jordi ha coincidit amb la quarta edició de La Comunitària, la celebració oficial de la UAB, i les dues celebracions s’han fusionat al recinte de la universitat per celebrar conjuntament la cultura i la comunitat.

Entre les 12h i les 16h, les activitats docents s’han interromput i la universitat s’ha inundat amb activitats, jocs, exposicions i parades arreu del campus. Els esdeveniments s'han concentrat principalment a la Plaça de la Biblioteca de Comunicació, a la Plaça Cívica i a l’Espai SIS (entre l’edifici B i C), però també han ofert activitats o serveis el Centre de Recursos per a Col·lectius, l’Edifici Àgora, el vestíbul de la Sala de Teatre o la Facultat de Ciències i Biociències.

La jornada ha donat el tret de sortida a les 12h, amb el pregó de Luis Miguel Escribano, estudiant de Periodisme, a la plaça de la Biblioteca de Comunicació. En aquell mateix espai ha tingut lloc un dels punts claus del dia: la fira d’entitats. Nombrosos col·lectius de la universitat s'han concentrat amb parades per oferir oci, informació i activitats per a tothom.

El Servei de Llengües, per exemple, ha organitzat jocs per donar visibilitat a llengües com el japonès, l’àrab o el romanès, entre d’altres, i celebrar la riquesa lingüística i cultural present a la universitat. A la carpa del Campus SIS, els responsables de salut i sostenibilitat han volgut promoure l’acció sostenible feta des del campus. Segons Gabriel Cardeñosa, responsable d’energia i sostenibilitat, l’objectiu és, principalment, conscienciar els alumnes de la tasca que es fa des de l’Oficina de Sostenibilitat. Per a fer-ho, han preparat un test de 10 preguntes per comprovar què saben els alumnes de la tasca que realitzen des de l’oficina. Més de 250 persones hi han participat, amb unes ràtios d’encert d’un 60%, segons Cardeñosa, i amb només una persona que ha aconseguit respondre totes les preguntes correctament.

A les 12:30h ha començat una altra de les activitats més populars de la jornada: el Gran Dictat de La Comunitària, organitzat al Centre de Recursos per a Col·lectius. Amb l’objectiu de recrear l’antic programa de TV3, grups de 5 concursants han competit entre si en 2 proves de dictat diferents: la primera consistia en l’escriptura de paraules dictades pel presentador, mentre que la segona consistia a lletrejar paraules.

A la mateixa hora i des de la mateixa ubicació, ha començat també el joc de Sant Jordi de La Comunitària, una activitat per reviure la llegenda de Sant Jordi d’una manera interactiva. Dividits en grups de 3 persones, els participants han hagut de trobar els personatges de la famosa llegenda, que estaven “amagats” per tot el campus, a través de pistes i reptes.

Més tard, i aprofitant l’esperit col·lectiu de celebració creat per la festa, a la Plaça Cívica s’ha celebrat un dinar popular que ha conjuntat molts dels assistents per degustar una gran paella preparada des del restaurant de la plaça. Tot i la semblant amenaça de pluja, la gent no ha tingut por de seure a l’aire lliure i gaudir de bon menjar i bona companyia.

Aquest any, La Comunitària ha ofert altres alternatives culturals, com el ‘Random play dance’, de 13:30h a 15h, una activitat organitzada pels estudiants de Korean Club en la qual els participants podien ballar i descobrir els millors covers de la música coreana. A més, de 13h a 15h, els assistents han pogut presenciar en viu un assaig dels Ganàpies, la colla castellera de la UAB.

Tot i que el gran dia de La Comunitària ha estat el 23 d’abril, les activitats de La Comunitària continuen. Avui, entre les 9h i les 14h tindrà lloc el Torneig de rugbi La Ferradura, al Servei d’Activitat Física; i a les 17h, la Facultat de Filosofia i Lletres celebra la xerrada ‘Y tú, ¿por qué vas a la uni?’.UABmèdiaUABmèdia newspaper-variantnotícies radioràdio play-circleplay Més...més...