Periodistes guardonats en la 41ºedició dels Premis Ortega i Gasset passen per l'Entrevista per explicar la història darrere dels seus reportatges "Ciudad sin agua" i "La selva hondureña que se ahoga en cocaína"

Bryan Avelar, Juan José Martínez, Jennifer González Posadas i Alejandro Mendoza Rocha expliquen les seves experiències fent periodisme a Honduras, Nicaragua i Mèxic.


01/05/2024 09:00 · Per Mar CorominasUABmèdia ha tingut el plaer de conversar amb els autors de dos dels treballs guardonats en la 41ª edició dels Premis Ortega i Gasset, després de la seva passada per les aules dels estudiants de periodisme de la UAB. Els periodistes Bryan Avelar, Juan José Martínez, Jennifer González Posadas i Alejandro Melgoza Rocha van compartir amb nosaltres els detalls dels processos de creació, investigació i publicació dels seus destacats reportatges periodístics. Aquests treballs van ser guardonats en les categories de millor història o investigació i millor cobertura multimèdia en els prestigiosos Premis Ortega i Gasset, reconeguts anualment com a màxim honor en el periodisme en espanyol.

A més de passar per l'entrevista, els quatre guardonats van protagonitzar una xerrada amb alumnes del grau de Periodisme per trobar-se amb l'estudiantat i aterrar el món de la investigació a les aules.

En aquesta edició, els periodistes salvadorencs Bryan Avelar i Juan José Martínez van ser reconeguts pel seu impactant reportatge "Moskitia: La selva hondureña se ahoga en cocaína", publicat a la revista Insight Crime. Aquesta obra guanyadora a la categoria de millor història o investigació periodística relata la dura realitat de la població indígena de Moskitia, a la frontera entre Honduras i Nicaragua, que lluita contra la pobresa causada pel saqueig de terres per part dels narcotraficants. 

 

                                                              Juan José Martínez            

 

D'altra banda, els periodistes mexicans Jennifer González Posadas i Alejandro Melgoza Rocha van ser premiats per la seva excel·lent cobertura multimèdia amb l'especial periodístic "Ciudad sin agua: Un pueblo contra el gigante del concreto", publicat a N+Focus. Aquest reportatge narra la lluita del poble de San Sebastián Xoco, al sud de la Ciutat de Mèxic, contra un poderós grup immobiliari. 

 

 

No et perdis la entrevista completa amb aquests destacats periodistes avui en els nostres canals de L'ENTREVISTA UABplay i UABràdio, i en directe a 100.3 FM, a partir de les 10h! UABmèdiaUABmèdia newspaper-variantnotícies radioràdio play-circleplay Més...més...