"L'habitació" és el nou programa d'entrevistes a dones científiques d'UAB ràdio

Si parlem de dones científiques, estem mancats de referents femenins. De fet, és possible que sempre ens vingui al cap el mateix nom: la física i química Marie Curie, i res més. És per això que neix L'habitació, un programa en què estudiants del grau ...


22/05/2024 11:33 · Per Josep MoragasSi parlem de dones científiques, estem mancats de referents femenins. De fet, és possible que sempre ens vingui al cap el mateix nom: la física i química Marie Curie, i res més. És per això que neix "L'habitació", un programa en què estudiants del grau de Física i membres de la Delegació de Barcelona de la Real Societat Espanyola de Física (RSEF) donaran a conèixer la trajectòria de científiques actuals a Catalunya per tal de crear referents femenins per les alumnes del grau. A més, totes les convidades ajudaran a conèixer millor el món de la investigació i la ciència a través de les seves experiències.

Cada setmana entraran a "L'habitació" dones del món de la investigació i la docència per tractar des de temes d'actualitat, conèixer millor els projectes en què estan implicades i també, per tractar temes d'actualitat sobre els reptes actuals de ser dona a la ciència i com ha evolucionat en els darrers anys. D'aquesta manera, es donaran veu als esforços i la trajectòria d'aquestes dones per crear referents per a les alumnes i les generacions futures.

En definitiva, en aquest programa les estudiants portaran a la seva habitació pròpia científica per conèixer el món de la dona tant a la investigació com a la docència. 
 
El primer capítol serà dedicat a conèixer les integrants d'aquest programa i a saber quines són les seves motivacions i inquietuds de cara el grau de Física. Podreu escoltar el programa cada dimecres a les 12h al 100.3FM o a uab.media, i també el podreu recuperar en diferit.

UABmèdiaInici newspaper-variantActualitat radioRàdio play-circlePlay cursor-default-click Especials Més...més...