Montcada i Reixac aposta per “resignificar” els botellots i la no intervenció policial

El regidor d'Infància i Joventut, Gerard Garrido, confirma la voluntat de l’Ajuntament de crear espais d’oci nocturn pel jovent


13/12/2021 16:09 · Per Informatius



Una informació d'Arnau Martínez Jiménez

 

Encara que no hi ha dades que ho evidenciïn, tot sembla indicar que els botellots han crescut notablement en tot el país. Els municipis se centren a lluitar contra ells davant una joventut que crida ganes de festa després de gairebé dos anys de pandèmia. Malgrat que la Generalitat de Catalunya va decidir obrir les discoteques el passat 20 de setembre, els botellots segueixen sense desaparèixer. Ni hi ha previsions de que passi.

La realitat és que els alts preus de les entrades en les discoteques i l'elevat preu de l'alcohol dins dels establiments provoquen que els botellots continuïn sent l'opció preferida de la joventut, fins i tot abans d'entrar a una discoteca. "Al final fer botellot és l'opció més fàcil i accessible per a passar-s'ho bé amb els teus amics. No desapareixeran fins que s'ofereixin espais d'oci que tothom es pugui permetre", declara la jove Raquel Jiménez, que ha acudit a algun botellot aquest últim mes.

És just en aquesta línia en la qual treballa l'Ajuntament de Montcada i Reixac. Així ho explica el regidor d'Infància i Joventut, Gerard Garrido: "Estem creant un espai semblant a un casal de joves on una vegada al mes es pugui fer alguna festa o un petit concert que dinamitzi l'oci nocturn del municipi". No obstant això, aquesta idea no acaba de convèncer a joves del municipi com Pedro Martínez, que aclareix que "la solució no és crear un espai que tuteli l'Ajuntament sinó un espai autogestionat pels mateixos joves", una opció que no es plantegen des del consistori pels riscos que implica.

Garrido expressa la seva voluntat ferma de millorar la situació dels joves en el municipi perquè no hagin de buscar opcions d'oci a Barcelona o ciutats pròximes. "A partir de l'any que ve es crearà una programació específica des de la regidoria d'Infància i Joventut. Volem fer tota mena d'activitats i per a tots els públics", declara.

"Ens neguem a fer una intervenció policial en els botellots que es realitzen al municipi"

Sobre els botellots, l'Ajuntament adopta una postura gens comuna: "Ens neguem a fer una intervenció policial en els botellots que es realitzen en el municipi". El polític explica que "no té sentit que acudeixi la policia perquè no se soluciona el problema. Volem dinamitzar l'espai on es realitzen posant més llum i informació d'interès per als joves com els números de telèfon de la policia". A més, Gerard Garrido aposta per la realització d'activitats nocturnes en el mateix espai on es fan els botellots per a "resignificar-lo".

Des de la Policia Local del municipi comparteixen amb el polític que "cal presentar els seus serveis com una ajuda i no com un element repressor". Això sí, confessen tenir preocupació "per les situacions que poden derivar en permetre els botellots". Mentrestant, la jove Raquel Jiménez considera que "no deu per què haver-hi cap problema, com no n'hi ha hagut en tot aquest temps, deixant de banda la brutícia que queda en la zona". En relació amb aquest aspecte, l'Ajuntament informa que augmentarà el pressupost municipal en neteja i, per a acabar, insta també els municipis pròxims a apostar per "resignificar els botellots dels joves".


UABmèdiainici newspaper-variantactualitat radioràdio play-circleplay cursor-default-click especials