La UAB aprova l'avaluació única a partir del curs vinent


Les facultats hauran de publicar el llistat d'assignatures que inclouran aquesta opció


01/06/2022 17:41 · Per Aina Ruiz CasanovasA partir del curs vinent, l'alumnat de l'Autònoma podrà triar entre una avaluació continuada o una avaluació única. Ho ha aprovat avui, el Consell de Govern de la UAB en sessió ordinària. Les diferents Facultats i centres hauran de publicar el llistat d'assignatures que permetran aquesta opció abans que finalitzi el semestre.

Diverses entitats estudiantils, com el SEPC, feia mesos que reivindicaven l'aprovació d'aquesta iniciativa, ja que consideren que el ritme constant de l'avaluació continua no els permet conciliar els estudis amb una feina. Les assemblees de les Facultats van celebrar una consulta el 16 i 17 de novembre per constatar la popularitat de la mesura. Des del Sindicat d'Estudiants pels Països Catalans de la UAB han valorat la decisió com a una bona notícia:

Decantar-se per aquesta opció implicarà entregar en una única data totes les activitats d'avaluació necessàries per garantir l'assoliment de les competències. Les activitats avaluables hauran de tenir un nivell d'exigència equivalent al de l'avaluació continuada.

La mesura s'inclourà en totes les titulacions i per poder demanar-la, l'alumnat haurà de presentar una sol·licitud al centre especificant les assignatures que vol cursar dins del calendari fixat. Excepcionalment, també s'obrirà la possibilitat de sol·licitar-la fora del termini establert en cas d'una situació laboral o de salut justificada.

El procés d'aprovació s'ha produït en consens amb els diferents òrgans de govern i representants estudiantils fins que l'ha ratificat avui el Consell de Govern.


UABtvUABplay UABmèdiaUABmèdia UABràdioUABràdio OpcionsOpcions