ERC amenaça amb vetar els pressupostos si el govern no compleix les seves exigències en la llei de l’audiovisual


La quota de creació de produccions en les llengües cooficials s’ha limitat a les plataformes que tinguin la seva seu a Espanya


01/12/2021 18:15 · Per Informatius

El portaveu d'ERC al Congrès, Gabriel Rufián, en roda de premsa


La llei de l’audiovisual, presentada el desembre del 2020, comportava que les produccions audiovisuals incloses a les plataformes en streaming haguessin d’incloure produccions d’origen Europeu, ocupant el 30% del seu catàleg. També es va pactar que la meitat d’aquestes havien de ser en la llengua oficial del país europeu del qual provinguessin. Esquerra va exigir que les llengües cooficials haurien de tenir la seva sub quota pròpia, la qual proposa un 6% de les produccions Europees fetes en les llengües cooficials de l’estat, les quals són el català, gallec i euskera.

El govern va modificar ahir el projecte de llei, fent que les plataformes que havien de complir aquest percentatge fossin només aquelles que tinguessin la seu principal a Espanya, plataformes com Atresplayer, Filmin o RTVEplay. 

“Tocarle las narices a Esquerra Republicana con esto, de verdad que es un mal negocio.” va declarar ahir Gabriel Rufián, portaveu d’ERC al Congrés, posant en evidència el malestar dels republicans per la modificació d’última hora. 

Esquerra amenaça al govern de vetar els pressupostos generals de l’Estat. Rufián va fer una menció al Senat en la seva compareixença, dient que tots els escenaris quedarien oberts per tal de complir aquesta llei tal com exigeixen. 


UABmèdiaUABmèdia UABtvUABtv UABràdioUABràdio OpcionsOpcions