Úrsula Von der Leyen obre la porta a una possible vacunació obligatòria


En la sisena onada de contagis diversos països europeus han començat a reimplementar restriccions com confinaments, tocs de queda o el teletreball


02/12/2021 18:17 · Per Informatius

Ursula von der Leyen, presidenta de la Comissió Europea


La presidenta de la Comissió Europea, Úrsula Von der Leyen, va explicar ahir que cal iniciar el debat respecte a la vacunació obligatòria, malgrat que l'Executiu europeu no té les capacitats per imposar-la. Aquesta iniciativa ja ha estat estudiada per Alemanya i Àustria, i aquest últim va decidir que entrés en vigor el febrer de 2022.

Europa es troba en una greu situació per l'evolució de la incidència de la COVID-19 i l'arribada de la variant Òmicron. Diversos països, com Bèlgica i Països Baixos han començat a implementar restriccions per revertir la situació, com per exemple els tocs de queda, el tancament de discoteques i establiments d'oci.

Àustria, per altra banda, és el primer país a Europa que estableix la vacunació obligatòria i castiga als qui no compleixen amb aquesta norma amb multes de fins a 7.200 euros a partir del febrer de 2022. Alemanya, que pateix les seves pitjors xifres d'incidència des del desembre de 2020, també contempla l'obligatorietat de la vacuna, tal com el proper canceller Olaf Scholz va traslladar en una reunió que va mantenir el Govern federal amb els líders dels länder.

En aquest context, Catalunya ha notificat en les últimes 24 hores 3.123 nous positius i ha ingressat tres noves persones a les UCI i ja són 148. Aquestes dades estan reactivant la vacunació, que havia quedat estancada feia setmanes. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va indicar al Parlament que les previsions per a les dues setmanes vinents encara són d'increment dels contagis, però es pretén rebaixar la incidència amb les mesures que entraran en vigor a partir del divendres, 3 de desembre. A partir d'aleshores caldrà utilitzar el certificat COVID per accedir a restaurants, gimnasos i residències d'avis.


UABmèdiaUABmèdia UABtvUABtv UABràdioUABràdio OpcionsOpcions