La UAB adapta els seus lavabos a l’ús de les copes menstruals

La Universitat Autònoma de Barcelona començarà a reformar els lavabos de les diferents facultats i escoles durant el primer trimestre de curs per facilitar l'ús i la posterior neteja de les copes menstruals.


19/10/2022 11:25 · Per Producció Periodística Multiplataforma

Font: Women's Health


La Universitat Autònoma de Barcelona començarà a reformar els lavabos de les diferents facultats i escoles durant el primer trimestre de curs per facilitar l'ús i la posterior neteja de les copes menstruals.

Aquest procés s'iniciarà amb una prova pilot que consistirà en l'adaptació d'alguns lavabos de la universitat, a través de la instal·lació de kits de dutxa connectats als inodors per facilitar la neteja de les copes menstruals. A més, també es col·locarà la retolació adient per informar dels lavabos que estan habilitats per fer-ne ús d’aquest producte menstrual.

La necessitat de reformar els lavabos per promoure l’ús de la copa menstrual es reflecteix a la  "Revisió del servei de lavabos de la UAB amb perspectiva de gènere", impulsada per l'Observatori per a la Igualtat de la UAB. A l’apartat de “salut” d’aquest informe es recull la demanda per part de les estudiants de la necessitat d’espais per poder netejar la copa menstrual amb intimitat i no a les piques compartides davant d’un mirall.  

Mireia Fernández i Nerea Gil, estudiants de la UAB, creuen que la instal·lació de kits de dutxa als lavabos per netejar les copes menstruals és una mesura que feia falta perquè cada cop són més les noies que fan ús d’aquest producte menstrual, a més, és una manera de promoure el seu ús, ja que és una opció molt més ecològica. Pablo Sánchez -Montañés, també estudiant de la UAB, encara ser noi i no fer ús de les copes menstruals coneix aquest producte i la modificació dels lavabos li sembla una molt bona opció per les estudiants usuàries de les copes menstruals. 

La UB ja va començar a modificar els seus lavabos per facilitar l’ús de les copes menstruals al juny de 2022 a través de la instal·lació d'equipaments similars als que proposa la UAB. 

Segons un estudi elaborat per la "Unión Internacional para la Conservación de la Naturaleza (IUCN)”, els productes més convencionals d'higiene menstrual, com les compreses, utilitzen derivats dels plàstics que poden trigar fins a 800 anys a descompondre's en microplàstics. És per això que la copa menstrual és una alternativa que cada cop es fa servir més, sobretot per ser una opció més econòmica i ecològica. I, per tant, la necessitat de tenir espais a les universitats per poder fer un ús adequat és cada cop més urgent. 

Si vols posar a prova els teus coneixements sobre salut i higiene femenina, ho pots fer a través del següent quiz

 

 

 

Gisela Guerra Camarero


UABmèdiaInici newspaper-variantActualitat radioRàdio play-circlePlay cursor-default-click Especials Més...més...