La pèrdua del White Wolf

Henry Cavill deixarà de ser Geralt de Rivia a The Witcher, cosa que porta la sèrie a un futur incert i gens optimista


14/11/2022 16:02 · Per Asier Chaves

Font: Netflix i Getty Images


L'actor Henry Cavill i Netflix van anunciar fa uns dies que el britànic deixarà de ser Geralt de Rivia a The Witcher quan finalitzi la tercera temporada i serà substituït per l'australià Liam Hemsworth. La sèrie perd així al seu principal actiu i valedor, cosa que la porta a un futur altament incert i que no anima a ser gens optimista.


Cavill va lluitar des del primer moment perquè el seu personatge fos el més semblant possible al protagonista dels llibres de Sapkowsky, fins al punt d'arribar a incorporar —sense previ avís als guionistes— línies i discursos que el bruixot pronuncia en els llibres. El seu profund coneixement del llegendari de la saga del Llop Blanc va dotar al protagonista d'una personalitat i una aura profundament fidel a la literària, en un context envoltat de crítiques per allunyar-se del material original a mesura que la trama avançava, així que per a la sèrie no serà fàcil adaptar el canvi. I tampoc ho serà per a Hemsworth.


L'actor australià haurà de bregar amb un personatge a qui el públic identifica al complet amb el britànic, de manera que el seu personatge haurà de diferenciar-se del Geralt de Rivia canònic si no vol caure en comparacions odioses, sobretot tenint en compte que s'ha iniciat fins i tot una campanya de recollida de signatures per a l'acomiadament dels guionistes i la volta de Cavill.


No obstant això, si bé The Witcher no és el primer producte audiovisual que substitueix l'actor principal d'un personatge, fins al punt que algunes franquícies han fet d'això un atractiu de venda imprescindible —com és el cas de Doctor Who o James Bond—, hi ha alguns papers que mai haurien de ser substituïts. Per posar un exemple, és pràcticament impossible imaginar que Bryan Cranston hagués deixat el seu paper com a Walter White a Breaking Bad i un altre actor hagués ocupat el seu lloc després de la quarta temporada.


Així doncs, en una sèrie que ja per si mateixa té certs problemes en la seva estructura i en la seva narració, i els guionistes de la qual han verbalitzat en diverses ocasions que no senten gens de respecte pel material original en què està basada, la pèrdua de la seva cara més visible i pilar fonamental sobre el qual se sustenta pot, més que probablement, portar-la a la seva cancel·lació prematura o, com a mínim, al fet que el pla inicial de set temporades es vegi reduït.


UABmèdiaInici newspaper-variantActualitat radioRàdio play-circlePlay cursor-default-click Especials Més...més...