Els pressupostos de la Generalitat superen la primera votació

Junts per Catalunya no considera com a propi el pacte entre ERC i comuns


23/11/2021 17:19 · Per Aleix Solé Marín

Europa Press


Els pressupostos de la Generalitat per al 2022 van superar ahir la seva primera votació en el Parlament sense comptar amb el suport de la CUP ja que finalment ERC va tancar un pacte amb els comunsAquest pacte entre els dos partits progressistes ha provocat que el soci de govern dels d’Esquerra, Junts per Catalunya, critiqui l’acord ja que trenca la majoria independentista sorgida de les eleccions del febrer d’aquest any.

Junts per Catalunya, tot i estar obertament en contra d'aquest pacte, defensen els pressupost presentat per l’executiu ja que consideren que l'acord no ha modificat l'essència dels comptes proposats inicialment. La CUP finalment no ha donat suport als comptes i lamenta que el govern no hagués acceptat les seves peticions per tal de presentar uns altres pressupostos més socials.

En la sessió plenària l'encarregat de defensar els pressupostos del govern va ser el conseller d'Economia i membre de Junts Jaume Giró. Els va definir com uns comptes capaços de reactivar l’economia i la societat catalana.


UABmèdiaInici newspaper-variantActualitat radioRàdio play-circlePlay cursor-default-click Especials Més...més...