Lorena Castell, guanyadora de “MasterChef Celebrity 7”

La catalana ha aconseguit vèncer a l’actor Manuel Baqueiro en un duel molt renyit


30/11/2022 11:50 · Per Alba Jimenez

Font: rtve.es


En la nit del 29 de novembre, la col·laboradora de Zapeando s’ha convertit en la flamant guanyadora de la setena edició del talent show culinari de La 1. Malgrat l’alt nivell competitiu entre ambdós finalistes, la barcelonina ha fet seu el trofeu que la proclama campiona de MasterChef Celebrity 7. 

També ha estat premiada amb 75.000 euros que farà servir com a donatiu a l'ONG Juegaterapia, que col·labora amb hospitals infantils. A més, tant ella com Baqueiro poden assistir a un curs de cuina creativa d’un cap de setmana al Basque Culinary Center, la prestigiosa Facultat de Ciències Gastronòmiques de Sant Sebastià.

El menú de la victòria

Mentre que l’actor espanyol ha decidit homenatjar les seves arrels gallegues amb molts ingredients procedents del mar, Castell ha optat per rendir un homenatge amb els seus plats als viatges que ha fet a Tailàndia, Índia i Bali amb el seu germà, a qui està molt unida. 

El menú s’anomena Vivir viajando, d’una complexitat tècnica molt elevada i segons el jurat, a l’alçada d’un restaurant amb sols Repsol. Tot el menú té picades d’ullet tant als seus amics com a la seva família, en especial el seu fill Río. A més, alguns dels seus àpats compten amb tocs de la cuina catalana, com ara el suquet de peix Thai que la presentadora va elaborar com a entrant.

L’exigent jurat del programa, amb els xefs convidats Jordi Roca i Massimo Bottura, van degustar el primer plat, destacant el toc picant que la celebrity ha aportat al llarg de l’edició. El xef italià va ressaltar que tant ella com la seva cuina transmeten emoció a través dels seus sabors, capaços de transportar-los tant a Tailàndia com a Catalunya.

A continuació, Castell va presentar el plat principal: faves cremoses amb petxines, fetes amb una gelatina vegetal i amb tocs de cúrcuma i comí. Amb aquests sabors, la presentadora ho dedica a les nits de festa amb els amics i l’exotisme de l'índia. 

Per concloure un menú excel·lent, com a postres va preparar un plat anomenat eclipsi lunar de litxis i roses, compost per gelatina, crispetes gelades i cremes de litxis i maduixes com a ingredients centrals. 

Abans de presentar-ho, però, el seu fill Río va entrar al plató entre llàgrimes dels presents i sobretot de la seva mare, qui no s’esperava una visita tan especial. “Aquestes postres les dedico al meu fill. Es diu eclipsi lunar perquè ell és la meva lluna i jo el seu planeta preferit. És el millor que tinc en aquest món”, explica emocionada. També va voler dedicar unes paraules d’agraïment als seus pares, qui van observar tot el cuinat des de la galeria i la miraven amb orgull.

Després d’una nit tan emotiva, la guanyadora es va fondre en abraçades amb Río, la seva família i l’altre finalista Manu Baqueiro, qui també va deixar el pavelló ben alt amb l’elaboració d’una recepta de “mero de ida y vuelta” tal com ell va anomenar com a picada d’ullet a la família emigrant dels seus pares.

 


UABmèdiaInici newspaper-variantActualitat radioRàdio play-circlePlay cursor-default-click Especials Més...més...