"La magia no solo está en la Navidad. También está en nosotros", així és com tanca J&B l'anunci de Nadal d'enguany

“She”, la història d’un avi i la seva neta que més es comenta a Twitter


07/12/2022 16:51 · Per Neus Murcia

Imatge: Fotograma de la campanya publicitària de J&B


A principi de mes, la marca de whisky J&B ha donat a conèixer el seu anunci de Nadal. Creat de la mà de l’agència El Ruso de Rocky i la productora Agosto, busquen, segons explica la marca a les seves xarxes socials, que “per Nadal, tothom pugui celebrar sense quedar-se fora”, atès que aquest és un període assenyalat per les reunions familiars i les trobades amb éssers estimats, però a molta gent del col·lectiu LGBTI+ poden suposar-li unes dates de frustració a causa del rebuig del seu entorn. 

Ja que tal com apunta la marca en el seu comunicat i, citant dades d’un estudi d’aquest any del Ministerio de Igualdad, per a un 77% de les persones transgènere o no binàries enquestades, la família és l’entorn més difícil o problemàtic en el procés de transició o evolució de gènere, i el 19% evita les trobades familiars. 

En aquest curt, veiem a un avi que s’amaga al lavabo per aprendre a maquillar-se i que, com a referència, agafa anuncis i catàlegs de bellesa que troba al seu voltant. Quan arriba la nit de Nadal, ell i la seva dona reuneixen a tota la família a casa per sopar tots plegats. En arribar, agafa a un familiar i, amb un gir narratiu inesperat, veiem per què ha estat aprenent a maquillar-se. 

Per tant, encara que és una campanya molt emotiva i que reafirma el compromís de J&B per la diversitat i dona suport a totes les persones que es veuen obligades a allunyar-se de les famílies per la seva manera de ser o tenen por a ser rebutjades, a la plataforma social Twitter, s’han vist comentaris de tota mena. 

Majoritàriament, els usuaris han aplaudit i fet costat a l’atreviment de la marca. Trobem comentaris de polítics com Carla Antonelli, la primera dona transgènere diputada a Espanya, o cantants com Mónica Naranjo, que comparteixen l’spot i piulen:

No obstant això, no tot han sigut flors i violes, ja que també trobem qui ha titllat la marca d’oportunista, rebent la resposta de la marca:  

 


UABmèdiaInici newspaper-variantActualitat radioRàdio play-circlePlay cursor-default-click Especials Més...més...