Doble accident ferroviari aquest dimecres a la xarxa ferroviària catalana

A Montcada, el xoc de dos trens de la línia R4 ha causat 155 ferits, la majoria lleus, mentre que a Reus, un cotxe ha caigut a la via i el conductor, ferit en la col·lisió, ha pogut sortir abans que el tren l’embastis.


07/12/2022 16:58 · Per Miquel Segalés

(Europa Press/Lorena Sopena)


Catalunya s’ha despertat amb dos accidents ferroviaris: una col·lisió de trens a Montcada i una altra a Reus.

Al municipi de Montcada, els fets han succeït al voltant de les 7:50 del matí a l’estació de Montcada i Reixac-Manresa, una de les cinc existents al municipi.

Segons ha informat Emergències, un tren ha impactat contra un altre que estava aturat i en el qual estaven pujant els passatgers. 5 dels afectats es troben en estat lleu, amb diverses fractures al turmell o contusions nasals, motiu pel qual s’han mobilitzat 18 dotacions del SEM. A més, destaquen que trenta-nou dels afectats han estat traslladats a catorze centres sanitaris, però cap d’ells es troba en estat greu.

La ministra de Transports, Raquel Sánchez, i el conseller de Territori, Juli Fernández, s’han desplaçat fins al lloc del succés. Sánchez ha considerat que encara era aviat per apuntar les causes de la col·lisió i ha descartat que la meteorologia, per la boira, fos un fet motivador de l’accident: “L’important és no fer hipòtesis. Tenim uns trens i uns professionals molt capacitats, però de vegades hi ha accidents com aquest i el millor és esperar els resultats de la investigació que s’està fent”.

A més, ha declarat que, si la investigació obliga a prendre més mesures per garantir un millor funcionament, que ningú dubti que es prendran. També ha demanat que no es relacionin els fets amb les inversions a Rodalies “No té res a veure el que ha passat avui amb aquestes inversions que estem realitzant a tota la xarxa de Rodalies” segons ha afirmat.

Juli Fernández, ha considerat eficaç el dispositiu desplegat per l’accident i ha evitat vincular els fets amb la falta d’inversió tot i que ha confirmat que s’obrirà un expedient: “Avui no és dia per fer la part de les inversions, però tots sabeu quina és la situació, que no ha canviat d’ahir per avui. Des de Territori obrirem un expedient informatiu per tenir coneixement directe de Renfe de quines han sigut les causes”. 

Els Mossos, en paral·lel, han obert una investigació per determinar les causes de la col·lisió.

A causa de l’accident, el servei de les línies R4, R7 i R12 s’ha interromput durant més d’una hora i mitja en els dos sentits entre Montcada Bifurcació i Terrassa.

Sobre tres quarts de deu Rodalies ha confirmat el restabliment del servei, però, això si, amb afectacions.

 

Per altra banda, a Reus, un cotxe ha caigut a la via i el conductor, ferit en la col·lisió, ha pogut sortir abans que el tren l’embastis. Els fets han succeït quan el vehicle, que circulant per la carretera que hi passa per sobre, ha caigut per un terraplè des d’uns cinc metres d’alçada. Això, ha provocat que el cotxe quedés atrapat enmig de la via del tren de la línia R14, entre les poblacions de Reus i el Morell.

L’accident ha provocat que la circulació de trens de les línies R14 i R15 quedés aturada unes hores. Per tant, s’ha gestionat un servei alternatiu per carretera amb autobusos. Un cop s’ha retirat el vehicle, la circulació s’ha restablert, però de forma lenta. 


UABmèdiaInici newspaper-variantActualitat radioRàdio play-circlePlay cursor-default-click Especials Més...més...