L'òmicron, la nova variant de la COVID-19, reuneix el G7

Els experts creuen que aquesta variant és menys agressiva però més contagiosa


29/11/2021 18:15 · Per Informatius

Reunió dels ministres de sanitat del G7 sobre ómicron @SKyriakidesEU


 

 

L'OMS va detectar divendres passat una nova variant de la COVID-19 que va batejar com a “òmicron”. Els països G7 s'han reunit avui per abordar-la i s'han compromès a col·laborar per combatre-la.

La variant òmicron es va detectar fa una setmana a Sud Àfrica i Botswana. Actualment, s’han detectat casos a Bèlgica, França, Portugal i Espanya, on ahir al vespre es confirmava el primer cas a l'hospital Gregorio Marañón de Madrid. La variant té un risc de propagació elevat, però no hi ha dades suficients per afirmar que ho és més que les anteriors. Falta per descobrir el grau de transmissió, l'eficiència de les vacunes, i si té un perfil diferent de la malaltia.

Així i tot, els viròlegs afirmen que la transmissió és més elevada però no la mortalitat. L'OMS defensa que hi ha un risc més alt de reinfecció i recomana l'aplicació de les vacunes per a combatre-ho.

La doctora sud-africana Angelique Coetzee va descobrir la variant i ha afirmat a la BBC que  "el que estem veient ara a Sud Àfrica és extremadament lleu" i els símptomes "els podem tractar fàcilment a casa". Coetzee va detectar al voltant d'uns 3700 pacients infectats d'òmicron i, encara que no s’aprecia una mortalitat elevada, fa una crida a la prudència i la vacunació: "hi haurà un augment de casos i això pot afectar a les persones no vacunades i propagar més el virus".

El G7, els set països amb més influència política, econòmica i militar del món (Regne Unit, França, Estats Units, Japó, Itàlia, Canadà i Alemanya), s'han reunit avui per a fer front a la nova variant de la pandèmia. Els ministres de sanitat dels països han comunicat aquesta tarda que l'òmicron és altament transmissible i es necessiten mesures urgents. Els representants s'han compromès a treballar junts i compartir informació per a estudiar la nova variant.UABmèdiaUABmèdia newspaper-variantnotícies radioràdio play-circleplay Més...més...