El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha convocat una manifestació contra els professors agressors

Les aules de la Universitat Autònoma de Barcelona s'han buidat per denunciar els casos d'assetjament sexual i psicològic a alumnes en l'àmbit educatiu i universitari


14/12/2023 19:30 · Per Clàudia Arderiu

Font: Guillem Pasqual


La protesta s'ha iniciat amb una concentració aquest migdia a les 12h a Plaça Universitat. Hi havia membres de diversos sindicats estudiantils com el SEPC, Corrent Revolucionària de Treballadors i l’Associació d’Estudiants Progressistes. Mig miler d'estudiants s'han manifestat amb pancartes on es podia llegir “fora professors agressors” o “omplim els carrers i buidem les aules”.   

Font: Ester Carné

Després de fer acte de presència a Plaça Universitat, les estudiants s'han dirigit cap a Plaça Catalunya pel carrer Pelai fins arribar a Urquinaona. A Via Laietana, Sofia Ginesta, portaveu de la Coordinadora d’Assemblees de la Facultat, ha demanat que les denúncies es facin a través del sindicat d'estudiants perquè es pugui fer de forma anònima. La mobilització ha acabat a la rotonda de Colom, on s'ha llegit un manifest de cloenda i s'han cremat uns ninots que representaven els professors agressors.   

La portaveu del SEPC, Júlia Portet, ha declarat per TV3 que les alumnes han perdut la confiança en les institucions universitàries perquè aquestes només ofereixen protocols “llargs, inefectius i insegurs”. La manca de garanties de seguretat per a les víctimes fa que, molts cops, les mateixes no s’atreveixin a denunciar per por a les represàlies. Esther Zapater, secretària general de la UAB, explica a El País que l’ordenament jurídic perllonga aquestes gestions i, per això, no hi pot haver més agilitat en el procés. 


UABmèdiaUABmèdia newspaper-variantnotícies radioràdio play-circleplay Més...més...