La SER celebra cent anys de ràdio a Catalunya amb un especial d’Aquí Catalunya des del Palau Robert

El programa ha comptat amb la presència de personalitats destacades del món de la ràdio, com Iñaki Gabilondo i Andreu Buenafuente, i de l’expresident Artur Mas, entre d’altres


16/01/2024 16:33 · Per Joan Sánchez

Fotògraf: Pablo Puyalto


El magazín matinal radiofònic Aquí Catalunya de la Cadena SER ha celebrat una edició especial en directe des del Palau Robert de Barcelona. Aquest ha estat el primer d’un seguit d’esdeveniments que s’organitzaran al llarg de l’any per celebrar els cent anys de ràdio a Catalunya, segons van afirmar els locutors del programa. 

Iñaki Gabilondo, Andreu Buenafuente, Alfred García i Artur Mas van passar pels micròfons d’Aquí Catalunya per parlar sobre periodisme, ràdio, política i música amb motiu de la celebració. També hi van participar el músic i cantant Litus; Jaume Serra, delegat de PRISA Media Catalunya; i Oriol Duran, secretari de mitjans de comunicació i difusió de la Generalitat. L’equip de UABmèdia va parlar amb Gabilondo, Buenafuente i Alfred García, així com amb el personal d’Aquí Catalunya, sobre aquest aniversari que se celebra. 

El magazín, conduït per Pablo Tallón, va començar amb completa normalitat, seguint l’esquema propi del programa, però amb públic. El presentador va aprofitar l’ocasió per a reflexionar sobre el paper de la ràdio i el vincle que aquesta crea amb qualsevol que l’escolta, ja siga a la cuina, al lavabo, al llit... Al llarg del matí, un dels convidats va proposar un repte a tots els periodistes de la SER: trobar quin nom té aquesta connexió. La ràdio té una unió amb l’oient que va més enllà de la que podrien tenir dos coneguts, però tampoc genera un vincle com el que hi ha entre dos germans, així que és necessari trobar el nom exacte d’aquesta relació, van concloure. 

L’equip de PRISA celebrarà el pròxim 14 de febrer una gala especial al Museu Nacional d’Art de Catalunya en commemoració dels cent anys de ràdio de Catalunya. A l’especial radiofònic, Serra va anunciar que Andreu Buenafuente serà el conductor i presentador de la celebració, que reunirà 500 personalitats importants d’aquesta indústria per donar el tret de sortida al que serà l’any de la ràdio. Des de PRISA s’han preparat molts més esdeveniments per a commemorar els cent primers anys d’història d’aquest mitjà, va assegurar Serra. 


UABmèdiaUABmèdia newspaper-variantnotícies radioràdio play-circleplay Més...més...