El mestre que va prometre el mar: El productor i escriptor Francesc Esribano explica com va ser el procés de creació del projecte a L'Entrevista

La pel·lícula basada en la història real del professor Antoni Benaiges


26/04/2024 18:00 · Per Pablo PuyaltoFrances Escribano és director de la productora audiovisual Minoria Absoluta, encarregats de programes com l'Està Passant i Polònia de TV3. Aquest any han estrenat la pel·lícula El mestre que va prometre el mar, film basat en la història real d'Antoni Benaiges, un professor tarragoní que va ser destinat a una petita escola de Briviesca, Burgos. El professor era reconegut pels seus mètodes d'ensenyament moderns i participatius, que van ser perseguits per la dictadura franquista i van patir les conseqüències de la repressió. 

Escribano, juntament amb Queralt Solé, Francisco Ferrándiz i Sergi Bernal, van encetar un projecte que va iniciar-se amb la publicació del llibre Desenterrando el silencio: Antoni Benaiges el maestro que prometió el mar. Anys després, a causa de l'èxit de la història, es va començar a adaptar per la gran pantalla. El mestre que va prometre el mar ha tingut un gran èxit entre la crítica i en taquilla, recollint gairebé 300.000 espectadors al cinema des de la seva estrena al novembre de 2023. 

Francesc, docent a la Facultat de Ciències de la Comunicació a la UAB, passa pels nostres estudis de ràdio per parlar sobre la història d'Antoni Benaiges, el procés de producció de la pel·lícula i la importància de la memòria històrica.

Escolta L'Entrevista completa demà als nostres canals UABplay i UABràdio i en directe al 100.3 FM a partir de les 20h. UABmèdiaUABmèdia newspaper-variantnotícies radioràdio play-circleplay Més...més...