El toc de queda s'acabarà el 21 de gener


El Govern no contempla prorrogar el confinament nocturn si les previsions es compleixen


11/01/2022 13:26 · Per Marc Margarit Macizo

Patricia Plaja, portaveu del Govern


El toc de queda s'acabarà la matinada del 20 al 21 de gener si es compleixen les previsions respecte de l'avenç de la pandèmia. Ho ha anunciat aquest matí en roda de premsa la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, on ha remarcat que no poden abaixar  la guàrdia, però que el nombre de contagis està a prop d'arribar al seu pic i que, per tant, si comencen a decréixer "No contemplem prorrogar el confinament nocturn més enllà del 21 de gener". La portaveu ha remarcat que les xifres encara són astronòmiques, però sí que comença a percebre's una certa desacceleració en la velocitat de transmissió, el que consideren indicis d'una futura millora.

Plaja també ha afirmat que des del Govern consideren un èxit el desplegament de mesures de reducció de mobilitat i de trobades socials imposades a finals de desembre, ja que han col·laborat a reduir la velocitat de propagació, tanmateix, també declara que “cal no oblidar que a Catalunya continuen apujant les hospitalitzacions”.

La portaveu també ha comunicat que la Comissió Delegada de la covid ha encarregat un informe al Comitè Científic Assessor sobre L' abordatge de la malaltia a mitjà i llarg termini, per saber com afrontar la pandèmia a partir d'ara. En aquest context, ahir Pedro Sánchez va obrir la porta a repensar l'enfocament que es fa de la covid ara per ara, per tractar-la d'una forma similar a una grip, per la baixada significativa en la mortalitat que comporta la malaltia.


UABràdio en directe