Els malalts per covid rebran l'alta automàtica als set dies

Hauran de contactar al CAP per estendre la baixa si els símptomes persisteixen


12/01/2022 13:52 · Per Informatius

Isaac Planella. Creative Commons BY NC ND


Els treballadors malalts per covid rebran, quan se'ls doni la baixa, una alta diferida per al cap de set dies. En cas que els sintomes persisteixin un cop completada la setmana de baixa, s'haurà de trucar al CAP perquè no s'emeti l'alta definitiva i es prorroguin els dies de baixa. Ho ha anunciat avui la secretària general del Departament de Salut, Meritxell Masó en roda de premsa. 

Masó també ha explicat que el document només estarà disponible per imprimir-se i presentar-se a l'empresa passats els set dies i ha matizat que es tracta d'un procediment "exepcional i temporal", però no ha aproximat fins quan estarà en vigor. "L'objectiu de la mesura és alliberar als centres d'atenció primària perquè puguin fer la feina per la que estàn destinats" ha argumentat la secretària general. El passat dilluns 10 de gener es contabilitzaven 123.406 baixes, per covid a tota Catalunya, 50.000 noves en tres dies, des del 7 de gener. 

Les dificultats del sector sanitàri per gestionar aquesta tasca burocràtica han suposat una feina afegida a molts centres i era una preocupació del Departament des de feia dies. Justament ahir s'hi referia el conseller Argimón en una entrevisa al programa 'Tot es mou' de TV3, on reclamava a la Seguretat Social que es puguéssin cursar les baixes amb declaracions d'autorresponsabilitat, per tal de descongestionar els CAP. 


UABmèdiaInici newspaper-variantActualitat radioRàdio play-circlePlay cursor-default-click Especials Més...més...