El Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes aproven la tercera dosi als majors de 18

El preu dels tests d'antígens no podrà sobrepassar els 2,94 euros


13/01/2022 15:34 · Per Marc Margarit Macizo

Una infermera injectant una dosi contra la covid. Ajuntament de Barcelona


La Comissió de Salut Pública, que conformen el Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes, ha acordat administrar la tercera dosi de la vacuna contra la covid-19 a tots els ciutadans majors de 18 anys, per tal d'ajudar a fer front a la sisena onada de la pandèmia. La decisió l'ha pres l'organisme avui de forma unànime en una reunió i posteriorment ho ha anunciat la ministra Carolina Darias.

A finals de desembre es va aprovar la darrera extensió de la vacunació per les persones entre 40 i 59 anys i ara la Comissió de Salut Pública també ha aprovat reduir de sis a cinc mesos el lapse de temps necessari per rebre la dosi de reforç després de la segona injecció. Ja a l'octubre l'Agència Europea de Medicaments va avalar la dosi de reforç a majors de 18 anys i ja des de finals de novembre països com Alemanya, Itàlia o França estan administrant dosis de reforç. En la franja d'edat entre els 18 i els 39 les autoritats aproximen que només 2 de cada 10 persones no estan vacunades, una de les franges més reticents en tot l'espectre d'edats.

Darias també ha anunciat a la compareixença que el preu dels tests d'antígens es limitarà a 2,94 euros. Ho ha decidit la Comissió Interministerial del Preu dels medicaments i el govern la signarà avui mateix i demà es publicarà al BOE per entrar en vigor el dissabte. Alguns sectors han criticat que la regulació dels preus dels antígens arriba tard, quan sembla que es desacceleren els contagis de la sisena onada, però el govern ha explicat que els ha resultat "impossible" aplicar la mesura abans pels problemes d'abastament i la forta demanda de tests.

Els tests només podran adquirir-se a farmàcies, com fins ara, encara que s'havia posat sobre la taula que es poguessin vendre a supermercats com a altres països europeus. Durant aquestes festes de Nadal, l'alta demanda de proves diagnòstiques van arribar més de 30 euros.


UABmèdiaInici newspaper-variantActualitat radioRàdio play-circlePlay cursor-default-click Especials Més...més...