S'acaba la mascareta als interiors, també a la universitat

La UAB recomana l'ús de la mascareta en espais tancats quan no es pugui garantir la distancia interpersonal d'1,5 metres


21/04/2022 16:24 · Per Informatius

Font: UAB


La mascareta ha deixat de ser obligatori en espais tancats. El decret que va entrar en vigor ahir estableix que només serà obligatori dur mascareta en els centres sanitaris, en els sociosanitaris i en el transport públic.

El rectorat de la UAB, davant el canvi de postura, va publicar un comunicat en la jornada d'ahir on recomana l'ús de la mascareta en interiors quan no es pugui garantir la distància interpersonal d'1,5 metres i per les persones vulnerables.

Part del col·lectiu universitari no seguirà les recomanacions del rectorat, ja que consideren que és innecessari, ja que en altres espais no porten la mascareta: "És pitjor anar sense mascareta a una discoteca que a la UAB", va declarar una alumna de l'Autònoma. En canvi, altres alumnes portaran mascareta només quan la majoria de la gent la porti: "Si veig a molta gent al passadís que la porti, sí que me la posaré", va afirmar una altra estudiant.

Tot i que alguns membres del col·lectiu universitari no la portaran, una gran part ha decidit seguir les recomanacions del rectorat i continuaran utilitzant-la. El primer dia sense mascareta a les aules universitàries s'ha desenvolupat amb una sensació estranya: "Ha sigut estrany a primera vista", va afirmar una estudiant.

Les darreres restriccions vigents de la pandèmia van caient a poc a poc i, si la situació epidemiològica ho permet, és qüestió de temps que es retirin totes les restriccions.UABmèdiaUABmèdia newspaper-variantnotícies radioràdio play-circleplay Més...més...